Srbi u KM obeležili gradsku slavu Mitrovdan

0
Bolnica VITA Novi Sad

Danas su Srbi u Kosovskoj Mitrovici litijom obeležili gradsku slavu Mitrovdan, a direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić je, nakon obreda lomljenja slavskog kolača, poručio okupljenim građanima da će srpski narod na Kosovu nastaviti da se bori za svoj opstanak, svoj identitet i institucije.

„Naši stari su govorili: Mitrovdanak – hajdučki rastanak. Ovde u Kosovskoj Mitrovici ta poslovica ne važi. Ovde je svaki dan u godini dan borbe za opstanak, za očuvanje našeg kulturnog i nacionalnog identiteta, naših državnih i nacionalnih institucija“, izjavio je Đurić.

Prema Đurićevim rečima, Kosovska Mitrovica je grad koji uživa poštovanje, ljubav i poverenje čitave Srbije, zato što čitava Srbija zna da se Kosovska Mitrovica nalazi na braniku srpskih državnih i nacionalnih interesa.

„Dok god smo spremni da se borimo za ono što je naše, to naše nije i neće biti izgubljeno. Dok god smo spremni da se borimo, nikada nećemo biti poraženi, a mi smo spremni da se borimo zato što smo ovde svoji na svome“, naglasio je Đurić na svečanosti kod spomenika Knezu Lazaru.

„Kao što su neke prošle generacije istrajavale i u sabornosti i slozi dočekivale bolje dane, i danas narod na KiM složno, odlučno i snažno će nastaviti da se čuva, bori i bude ponos i dika cele srpske nacije“, uveren je Đurić.

Predsednik Privremenog organa opštine Kosovska Mitrovica Aleksandar Spirić je ovom prilikom rekao da Srbi na Kosovu i Metohiji na tome što pronalaze snage da se izbore za svoj opstanak imaju da zahvale čvrstim i neraskidivim vezama sa svojom državom Srbijom i podršci vlade i predsednika.

„Verujemo da ćemo biti još vise ujedinjeni, čvrsti i snažni. Pozitivne prilike su pred nama jedino ako budemo uz državu, složni i jedinstveni“, kazao je Spirić.

Izvor: Tanjug

POSTAVI ODGOVOR