SNS: Svaki deo Srbije nam je podjednako važan

0
Bolnica VITA Novi Sad

Srpska napredna stranka – Medija centar za Vojvodinu – odbacila je danas kao neosnovane kritike koje je potpredsednik Demokratske stranke Igor Salak izneo zbog posete premijera Aleksandra Vučića Novom Sadu i jugu Srbije.

Salak je ranije danas optužio je premijera i predsednika SNS da je svojom posetom Novom Sadu u subotu pokazao da „u Srbiji stvara čisto partijsku državu“, kao i da je posetama Novom Sadu i jugu Srbije pokazao da ne poštuje pokrajinu i lokalne samouprave.

„Salak bi takođe mogao, umesto što neosnovano kritikuje napore premijera da obiđe sve gradove, da komunicira sa narodom i da se lično upozna sa problemima koje su ostavile demokrate, da kaže zašto građani nisu videli nikoga iz DS-a u vreme njihove vladavine, osim na televiziji i bilbordima, eventualno na lažnom otvaranju Kamenice 2 ili prilikom postavljanja table ispred Heterlenda koji su opljačkali“, ističe se u saopštenju člana predsedništva SNS Damira Zobenice i dodaje:

„Za razliku od njih, Srpskoj naprednoj stranci podjednako je važan svaki deo Srbije i baš zbog toga, fabrike se otvaraju u Novom Sadu, Nišu, Kikindi, Kruševcu…“

U saopštenju se dodaje da nije jasno zašto Demokratska stranka ne razume da neko treba da se vredno bavi svojim poslom i da se suštinski bavi državom.

„To im je, kao što je praksa pokazala, potpuna enigma. Jasno nam je i da oni ne razumeju da fabrike treba otvarati, a ne zatvarati, da radnike treba zapošljavati, a ne otpuštati, da vlast treba vršiti odgovorno, a ne bahato i pljačkaški. Sve je to nama u SNS jasno. A očigledno je da je jasno i narodu Srbije koji je glasno rekao da štetočinsku vladavinu DS ne želi više da vidi ni u mesnoj zajednici, a kamoli u državi“, piše u saopštenju.

Izvor: Tanjug