Slaviša Ristić istupio iz DSS

0
Bolnica VITA Novi Sad

Narodni poslanik Demokratske stranke Srbije sa KiM Slaviša Ristić izjavio je danas da sa ogorčenjem neopozivo istupa iz članstva u DSS-u.

U otvorenomo pismu koje je poslao v.d. predsedniku DSS Draganu Maršićaninu on navodi d anije istupio iz one Demokratske stranke Srbije sa kojom je dvadeset četiri godine delio dobro i zlo, već iz onoga u šta se ova, kako kaže, „nekada ugledna i dostojanstvena stranka u međuvremenu pretvorila“.

Naveo je i da razlog njegove ostavke na mesto potpredsednika stranke i člana Glavnog odbora, nije bio njegov lični odnos sa Sandom Rašković Ivić i Đorđem Vukadinovićem, već „duboko neslaganje sa politikom koju je najavio novi potpredsednik i kandidat za lidera Miloš Jovanović u nizu svojih nastupa“.

Ristić je rekao da je shvatio da je u delovanju grupe koja je posle ostavke predsednice preuzela vlast u DSS-u slogan „Kosovo je srce Srbije“ promenjen tako što su umesto Kosova i Metohije u centar stavljeni Voždovac, Vračar i „podela plena u nekolicini opština“.

Ristić u pismu navodi i da se ne radi o „autonomiji“ lokalnih odbora da samostalno odlučuju o koalicijama, već o tome, kako se pita, „da li treba imati bilo kakvog posla sa onima koji već četiri godine izdaju KiM, upropašćuju državu i uništavaju nam stranku“.