Ružić: Važno je da Srbija bude u EU

0
Bolnica VITA Novi Sad

Ministar državne uprave i lokalne samouprave i visoki funkcioner SPS Branko Ružić izjavio je danas da ne postoji dilema, niti imperativ opredeljivanja da li je Srbija za Evropsku uniju, a protiv Rusije, ili obratno.

„To su teme kojima mogu da se bave ‘kombi’ stranke, i da na tome možda zgrću neke političke poene za unutrašnju upotrebu, ali ozbiljni državnici i lideri, kakvi svakako jesu i Vučić i Dačić, i dve stranke koje su pokazale svoju državotvornost, bave se politikom na način koji će biti u interesu Srbije i građanki i građana Srbije“, rekao je Ružić u razgovoru za Tanjug koji je vođen ovog vikenda.

Opozicija nam olakšava poziciju

Ministar u Vladi Srbije i potpredsednik SPS Branko Ružić ocenio je danas da „beogradski izbori“ neće biti laki, da će glavni izazov biti borba za nezadovoljne glasače, ali veruje i da će opozicija ponoviti grešku sa predsedničkih izbora i proći isto kao na tim izborima.

Od opozicije, koju definiše kao „raštrkanu, raspojasanu, politički neorganizovanu i ideološki dezorijentisanu“ očekuje, kako je rekao, da se „sjati“ u borbi protiv Vučića.

Izvor: Tanjug