PS: Svi dosovci su isti, ne uvlacite nas u vase svadje

0
Bolnica VITA Novi Sad

Pokret socijalista ocenio je danas da su svi „dosovci“ isti i zatražio od LDP-a i Vuka Jeremića da ih ne uvlače u njihove, kako kažu, dosovske svadje.

„Mi nikada nismo rušili, palili, pljačkali i linčovali sa vama, i zato vas molimo da nas ne uvlačite u vaše dosovske svadje. Kada govorite jedni o drugima, govorite istinu, kada govorite o nama, lažete“, poručio je PS u saopštenju.

PS navodi da je sve što je LDP rekao o Vuku Jeremiću istina, kao i sve što je Jeremić rekao o LDP-u, jer se oni dobro poznaju kao bivši dosovci, a svi dosovci su, kako ocenjuje PS, isti.

Ta stranka navodi da Vuk Jeremić i Čedomir Jovanović imaju mnogo zajedničkih uspomena.

„Kao i svi dosovci, palili su Skupštinu Srbije, linčovali političke protivnike, sprovodili pljačkašku privatizaciju, žalili što svi koji su Srbiju branili od NATO pakta nisu lustrirani ili izručeni Hagu“, istakao je PS u saopštenju.

Ta stranka ukazuje da njen predsednik Aleksandar Vulin, nije bio ministar, pa čak ni državni činovnik pre 2012. godine, ali su zato i Jovanović i Jeremić bili i potpredsednici i ministri u vladama koju je činio i Koštunica i svako ko je hteo da ih primi.

„Mi LDP-u nikada nismo nudili savez, ali se zato LDP nudio našoj koaliciji i sve bi dao da bude deo naše vlasti. Kao što je i Jeremić molio za Vučićevu podršku, tako i vi molite za mesto u Vladi“, naveo je PS uz konstataciju: „Svi dosovci su isti“.

LDP je ranije danas ocenila da Jeremić mogućnost da se kandiduje za predsednika Srbije vidi samo kao priliku za novu političku avanturu, kao i da su Jeremić i Aleksandar Vulin „lice i naličje iste politike koja je Srbiji donela sukobe, konfrontaciju sa celim svetom i unutrašnje podele čije su žrtve svi gradjani“.

Izvor: Tanjug