Potezi Prištine velika pretnja za stabilnost i napredak

0
Bolnica VITA Novi Sad

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić razgovarao je danas sa novim ambasadorom Kraljevine Švedske u Srbiji Janom Lundinom i upoznao ga sa problemima srpskog naroda na KiM.

Direktor Đurić je tokom susreta sa ambasadorom Lundinom posebnu pažnju posvetio poslednjim jednostranim potezima privremenih institucija samouprave na Kosovu i Metohiji, poput donošenja neprimenjive legislative o strateškim ulaganjima i zakona o „Trepči“, na koji je Vlada Srbije odgovorila donošenjem odluke o poništavanju svih pravnih posledica akata i radnji Prištine.

Ovakvi potezi Prištine, kako je objasnio Đurić, iako za Srbiju i Srbe na Kosovu i Metohiji ne proizvode nikakvo pravno dejstvo, jesu velika pretnja stabilnosti i do sada postignutom napretku u normalizaciji odnosa.

Kada je reč o sprovođenju sporazuma postignutih u briselskom dijalogu, Đurić je naglasio značaj što bržeg formiranja Zajednice srpskih opština, kao najvažnijeg garanta zaštite položaja i interesa srpskog naroda na Kosovu i Metohiji, saopšteno je iz Kancelarije za KiM.

Izvor: Tanjug