Popović najavio tužbu protiv novinara istraživačke mreže KRIK

0
Bolnica VITA Novi Sad

Protiv novinara istraživačke mreže KRIK Ministar Nenad Popović najavio je danas tužbu, kako je naveo u saopštenju već drugi dan zaredom objavljuju o njemu lažne informacije.

Popović primećuje da su novinari KRIK-a objavili lažne informacije o njemu sa ciljem da naruše njegov ugled i diskredituju ga kao političara i nosioca državne funkcije.

„Laž broj 1: KRIK me je prvo optužio da imam kompanije u ofšor zonama koje se pominju u Rajskim papirima, da bi se kasnije ispravili i rekli da nikada nisu tvrdili da posedujem kompanije u tim ofšor zonama. Laž broj 2: KRIK je izrekao tvrdnju da je agencija Eplbi odbila da za mene uradi predlog prenosa mojih kompanija u ofšor zone iz „Rajskih papira“. KRIK je naveo da Eplbi to nije uradio jer sam ocenjen kao rizičan klijent zbog ‘kontroverznih poslova u Rusiji’. To je ordinarna laž. Eplbi je napravio taj predlog i naplatio tu uslugu mojoj konsultantskoj kući PWC i meni. Ali taj predlog nikada nisam realizovao. Laž broj 3: KRIK je izneo tvrdnju da u svom posedu imam kompaniju u ofšor zoni na Britanskim devičanskim ostrvima. To je treća laž. Sve moje kompanije su, kao što sam i naveo, na današnji dan registrovane na teritoriji Evrope i Rusije i to je podatak koji lako može da se proveri“, kaže Popović.

O svemu navedenom je, kako ističe, u zakonskom roku informisao sve nadležne državne organe Republike Srbije.

„Zbog laži koje je KRIK izneo o meni, a koje su povredile moju čast i ugled u Srbiji i inostranstvu, tužiću novinare KRIK-a, a sav novac koji dobijem od presude uplatiću na račun ustanova za zbrinjavanje dece bez roditeljskog staranja“, rekao je ministar Popović.

Izvor: Tanjug

POSTAVI ODGOVOR