Počela zajednička sednica vlada AP Vojvodine i Srbije

0
Bolnica VITA Novi Sad

Danas je u Novom Sadu počela zajednička sednica vlada Srbije i Autonomne pokrajine Vojvodine, kojoj prisustvuje premijer Aleksandar Vučić.

Pokrajinski premijer Igor Mirović ocenio je juče da je to izuzetno važan događaj za Vojvodinu i njene građane, jer se radi o prvoj zajedničkoj sednici dveju vlada nakon 13 godina.

Na dnevnom redu će se, pored projekata od nacionalnog i regionalnog značaja, na kojima se već zajednicki radi, naći i tačke koje se odnose na druga važna pitanja.

„Na dnevnom redu zajedničke sednice naći će se i pitanja kao što su podsticaj razvoja nedovoljno razvijenih opština na teritoriji AP Vojvodine, status projekta izgradnje Kliničkog centra Vojvodine, projekti razvoja navodnjavanja, kao i razmatranje prioritetnih projekata u oblasti saobraćajne infrastrukture na teritoriji AP Vojvodine“, rekao je Mirović.

Dve vlade će, kazao je, posebnu pažnju posvetiti iznalaženju rešenja za najugroženije objekte obrazovno-vaspitnih ustanova, predškolskih ustanova, škola i univerziteta.

On je rekao da očekuje da planovi koje ima Vojvodina više neće biti „mrtvo slovo na papiru“, već deo zajedničkih napora da se unapredi život u Pokrajini. Pokrajinski premijer je rekao i da očekuje konkretnu finansijsku podršku za budžet, što će, kako je rekao, značiti da projekti donose pobedu, a da se politika sukoba gubi i nestaje sa političke scene.

Izvor: Tanjug