Parović osudio najavu protestnih skupova

0
Bolnica VITA Novi Sad

Predsednik Narodnog slobodarskog pokreta (NSP) Miroslav Parović osudio je najavu protestnih skupova na dan polaganja zakletve novoizabranog predsednika Srbije Aleksandra Vučića, ocenivši da je u civilizovanom svetu običaj da se pobednicima izbora dozvoli da na normalan način započnu svoj mandat, navodi informer.

On kaže da je njegov utisak da je sastanak koji su Janković, Radulović i drugi imali sa Brajanom Hojtom Jiem, zamenikom pomoćnika državnog sekretara SAD „poslužio da dobiju instrukcije da krenu sa onim što je tom prilikom definisano kao demokratizacija, a što je prevedeno na dosadašnje iskustvo zapravo destabilizacija i uvod u građanske sukobe. 

Parović poseća da je on „prvi i jedini“ iskreno čestitao novoizabranom predsedniku pobedu smatrajući to pristojnošću i dobrim manirom za funkcionisanje političke scene Srbije, a sada, kako kaže, apeluje na zdrav razum.

– Manir u čitavom civilizovanom svetu kojem mi kao narod težimo jeste da se pobednicima izbora dozvoli da na normalan način započnu svoj mandat, a da svi mi drugi učesnici u političkom procesu u kasnijem periodu izražavamo svoj kritički stav i organizujemo svoje opoziciono delovanje. Čin polaganja zakletve nije svakako ni mesto, ni pogodno vreme da se ta i takva vrsta kritičkog stava izražava- naveo je Parović.

Izvor: informer.rs