Merkelova pohvalila rad Vlade i premijera Vučića na Kongresu CDU

0
Bolnica VITA Novi Sad

Delegacija SNS, predvođena internacionalnim sekretarom, Jadrankom Joksimović, učestvovala je na 29. Kongresu Hrišćansko-demokratske unije Nemačke (CDU), koji je održan u Esenu.

Nakon izvanrednog prijema naše delegacije i posebnog pozdrava na radnom delu kongresa, od strane domaćina, internacionalni sekretar SNS, Jadranka Joksimović, susrela se sa predsednicom CDU i kancelarkom SR Nemačke, Angelom Merkel, navodi se u saopštenju.

Joksimović je nemačku kancelarku kratko informisala o trenutnom stanju u procesu evropskih integracija Srbije i naporima koje Vlada Srbije, predvođena SNS, ulaže u sprovođenju reformi, pre svega u oblasti ekonomije.

Merkelova je i sama izrazila zadovoljstvo zbog prisustva delegacije SNS na kongresu CDU, pohvalivši pritom napredak i vidljive rezultate Vlade Srbije i premijera Aleksandra Vučića, dodaje se u saopštenju SNS.

Takođe, Joksimovićeva je razgovarala i sa predsednikom Evropske narodne partije (EPP) Džozefom Dolom, izvestiocem Evropskog parlamenta za Srbiju, članom predsedništva CDU i potpredsednikom EPP, Dejvidom Mekalisterom, predsednikom Odbora za evropske poslove u nemačkom Bundestagu, Ginterom Krihbaumom, kao i sa poslanicima Evropskog parlamenta. Razgovaralo se o unapređenju saradnje između SNS, CDU i ostalih stranaka iz grupacije EPP, ali i o aktuelnoj političkoj situaciji u Srbiji.

Kako se navodi, član Predsedništva CDU i izvestilac EP za Srbiju, Dejvid Mekalister, takođe je izrazio posebno zadovoljstvo prisustvom naše delegacije, predstavivši je na radnom delu kongresa svim delegatima.

Izvor: Brif.rs