LSV: Prihvatiti preporuke SE i EU u obrazovanju

1
Bolnica VITA Novi Sad

Liga socijaldemokrata Vojvodine zalaže se za prihvatanje preporuka EU za sticanje doktorata, ukidanje prijemnih ispita i ravnomerniji razvoj naučnih centara.
U saopštenju LSV se navodi da Stručni savet za nauku i tehnološki razvoj te stranke podržava preporuke eksperata Saveta Evrope i Evropske unije, koje se odnose na pitanje sticanja zvanja doktora nauka i uključivanje stranih stručnjaka u ocenjivanje doktorskih teza, uravnotežavanje razvoja naučnih centara širom zemlje i ukidanje prijemnih ispita za fakultete.

Ove preporuke su, inače, predstavljene u sredu u okviru projekta „Jačanje integriteta i borba protiv korupcije u visokom obrazovanju“ u Beogradu.

Izvor: LSV

1 KOMENTAR

  1. Da li je ukidanje prijemnih ispita na fakultete nešto sto se već praktikuje u Evropi? Da li sa položenim maturskim ispitom može da se upiše Kembridž, Oksford, Sorbona,… Da li je potrebno isto predznanje za upis npr. Farmaceutskog i Veterinarskog fakulteta, ili bilo koja druga dva fakulteta, ukoliko se uvede upisivanje fakulteta na osnovu maturskog ispita?

Comments are closed.