Joksimović i Kadik: Jasna podrška procesu evrointegracija i reformama

0
Bolnica VITA Novi Sad
Ministar za evropske integracije u Vladi Republike Srbije Jadranka Joksimović razgovarala je danas sa senatorom i članom Odbora za spoljne poslove, odbranu i oružane snage Senata Francuske Olivijeom Kadikom o saradnji dveju država, jačanju bilateralnih odnosa, procesu pristupanja Srbije EU, reformama koje se sprovode, saradnji u regionu i o drugim temama.
Joksimović je izrazila zahvalnost Kadiku na pomoći i podršci koju Srbija dobija od Francuske na putu ka članstvu u EU.

Ona je poručila da će Srbija ostati pouzdan i kredibilan partner Evropske unije i aktivno učestvovati u rešavanju svih problema sa kojima se suočava, pre svega terorizma i migrantske krize.

Članstvo u EU je, kako je naglasila, strateški interes Srbije jer su evropske integracije najbolji mehanizam njenog sveukupnog razvoja.

Ministar za evropske integracije je ukazala i na to da se naša država zalaže za princip po kojem pojedinačni rezultati svake zemlje kandidata utiču na brzinu pristupanja Evropskoj uniji.

Za Srbiju je saradnja ključni uslov stabilnosti, mira, razvoja i napretka regiona, navela je Joksimović i ukazala na potrebu da i ostali prihvate takva načela i konkretnim postupcima potvrde takva opredeljenja.

Kadik je rekao da je Srbija, za Pariz, važan činilac stabilnosti regiona.

Srbija je jasno pokazala sopstvenu proevropsku orijentaciju rekao je on i iskazao pozitivan stav prema rezultatima reformi koje se sprovode, a koje će Francuska podržati.

Gost iz Francuske je ponovio podršku evropskim integracijama Srbije koje će, kako je naglasio, pozitivno uticati i na region, a što je u interesu Evropske unije.

Joksimović i Kadik su postigli saglasnost o tome da su odnosi dveju država dobri i da ima prostora za njihovo jačanje na svim nivoima, navodi se u saopštenju Kabineta ministra za evropske integracije.

Izvor: Vlada Srbije

POSTAVI ODGOVOR