Dobra saradnja Mađarske i Srbije na svim poljima

0
Foto: mod.gov.rs
Bolnica VITA Novi Sad

Ministar odbrane Aleksandar Vulin i minisar odbrane Mađarske Ištvan Šimičko sastali su se juče na marginama međunarodnog sportskog takmičenja „57. svetsko vojno prvenstvo u diciplini cross –country“ u organizaciji Delegacije Ministarstva odbrane Mađarske pri CISM koje se održava u mestu Balatonakaratja u Mađarskoj, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

Ministar Vulin je, tom prilikom, istakao da Mađarska i Srbija dobro sarađuju na svim poljima, pa tako i na polju vojne saradnje.

„Danas smo razgovarali o tome kako da se školuju naši oficiri, kako da naše armije zajedno vežbaju i uče jedna od druge, i ja sam posebno zadovoljan što je ministar Šimičko još jednom naglasio principijelnu poziciju Mađarske koja veoma poštuje našu poziciju vojne neutralnosti i koja smatra da je politika našeg predsednika Aleksandra Vučića, svakako, najbolja za našu zemlju kada je u pitanju vojna neutralnost i kada je u pitanju odnos naše zemlje prema svim velikim svetskim krizama i problemima“ naglasio je ministar Vulin.

Prema njegovim rečima, tokom  susreta sa mađarskim kolegom dogovoren je nastavak saradnje u svim oblastima vojno-vojne saradnje.

„Dogovorili smo se da i iduće godine nastavimo i sa brojnim vojnim aktivnostima i da svakako učinimo sve što je do nas da problemi kao što su migrantska kriza, da svi oni izazovi koji mogu da zaprete našim zemljama budu na najbolji način sagledani, da na najbolji način odgovorimo na njih, da razmenjujemo informacije i da se borimo protiv svega onoga što može da ugrozi naše zemlje. Naravno, razgovarali smo i o položaju srpske nacionalne manjine u Mađarskoj i o položaju mađarske nacionalne manjine u Srbiji i, naravno, sa velikim zadovoljstvom mogli da kažemo da su oni most između naših zemalja i da će tako i biti“ zaključio je ministar Vulin.

Sastanku su prisutvovali i šef Delegacije Republike Srbije pri Međunarodnom savetu za vojne sportove (CISM) brigadni general Siniša Radović i načelnik Uprave za međunarodnu vojnu saradnju kapetan bojnog broda Milan Konjikovac.

Izvor: mod.gov.rs

POSTAVI ODGOVOR