Dačić: Odnosi Srbije i Hrvatske ključni za region

0
Bolnica VITA Novi Sad

Odnosi Srbije i Hrvatske su ključni za odnose u regionu, poručio je danas potpredsednik vlade i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić i istakao da zato treba uložiti maksimalan napor da dve države nađu zajedničke tačke za razvoj takvih odnosa.

Dačić je gostujući na tv Pinku ocenio da je previše potrebe sa hrvatske strane za, kako je rekao, relativizovanjem određenh pitanja iz istorije i prošlosti kako bi na taj način opravdali neke njihove postupke.

Frapiran sam predlozima da Kosovo treba pustiti u Interpol

Ministar Dačić kaže da je bio iznenađen kada je čuo predlog lidera pojedinih opozicionih stranaka da Kosovo treba pustiti u Interpol i dati mu stolicu u UN.

„Bio sam frapiran kada sam pročitao da je Saša Janković izjavio „što ne bi Kosovo pustili u Interpol“ ili kada Boris Tadić kaže „što ne bi dali Kosovu stolicu u UN““, rekao je Dačić za TV Pink.

Pozitivno je što je Pens boravio u regionu

Potpredsednik vlade i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić pozitivnim je ocenio to što je potpredsednik SAD Majk Pens boravio u nasem regionu i dodao da Beograd očekuje da on ima dobru ulogu u odnosima Srbije i SAD, što je pokazala i nedavna poseta predsednika Aleksandra Vučića Vašingtonu.

Govoreći o Samitu američko-jadranske povelje, koji je juče održan u Podgorici uz učešće Pensa, Dačić kaže da je taj događaj bio u funkciji promocije NATO, nego regiona i više od tolga su bili zainteresovani za uticaj Rusije.

Izvor: Tanjug