Centralna uloga Srbije u očuvanju stabilnosti u regionu

0
Bolnica VITA Novi Sad

Prvi potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić sastao se danas sa članom Odbora za spoljne poslove, odbranu i oružane snage Senata Francuske, senatorom Olivijeom Kadikom, pri čemu je tom prilikom ukazao na neophodnost jačanja saradnje dveju zemalja.

Na sastanku je zajednički konstatovano da se mora sačuvati uspomena na istorijsko prijateljstvo srpskog i francuskog naroda, koje datira još od savezništva u Prvom svetskom ratu, jer je to temelj za dalje jačanje bilateralnih odnosa.

Dačić je iskazao zahvalnost Francuskoj na podršci evrointegracijama Srbije, istakavši da u narednom periodu treba intenzivirati bilateralne odnose u svim segmentima, a posebno na ekonomskom planu.

On je izrazio nadu da će se u narednoj godini realizovati poseta predsednika Francuske Emanuela Makrona Srbiji.

Senator Kadik je naglasio cilj njegove posete Beogradu usmeren na to da prenese svoju snažnu podršku procesu pridruživanja Srbije EU, i u tom kontekstu je posebno istakao da naša zemlja ostvaruje značajan ekonomski napredak i ima centralnu ulogu u očuvanju stabilnosti čitavog regiona.

Sagovornici su izrazili zadovoljstvo zbog odluke Srbije da postane punopravni član Međunarodne organizacije frankofonije, navodi se u saopštenju Ministarstva spoljnih poslova.

Izvor: Vlada Srbije

POSTAVI ODGOVOR