U Bačkoj Palanci „Pjesmom i igrom kroz Krajinu“

0
Bolnica VITA Novi Sad

Zamenik pokrajinskog sekretara za kulturu, javno informisanje i odnose s verskim zajednicama dr Nebojša Kuzmanović pozdravio je u subotu u Bačkoj Palanci učesnike kulturne manifestacije „Pjesmom i igrom kroz Krajinu“, koja je plod saradnje „Kulturne zajednice Krajine“ iz Beograda i opštinskog rukovodstva Bačke Palanke.

Pozdravljajući učesnike skupa, goste i domaćine, Kuzmanović je rekao da je ovo još jedna u nizu onih manifestacija koje svakog od nas u različitostima čini bogatijim, a kulturu jednog društva u celini sadržajnijom.

„Krajiška kultura ima niz svojih osobenosti i odavno je prirodan deo lepeze naše multikulturalnosti, čineći je još lepošom i još raskošnijom“, dodao je zamenik pokrajinskog sekretara i pozvao predstavnike svih krajiških udruženja da učestvuju na konkursima Pokrajinskog sekretarijata na kojima se stimuliše tradicionalno narodno stvaralaštvo.

Ispred Kulturnog centra Krajine, učesnike je pozdravio predsednik Upravnog odborlja Željko Kukić, a ispred Zajedničkog veća opština iz Vukovara predsednik te asocijacije Srđan Jeremić. Obojica su izrazila nadu da će manifestacija „Pjesmom i igrom kroz Krajinu“ postati tradicionalna, za šta, prema rečima domaćina, u Bačkoj Palanci, postoji raspoloženje.

U kulturnom delu programa nastupili su KUD „Srem“ iz Markušice, KUD „Đoko Patković“ iz Bobote, KUD „Vuk Karadzić“ iz Čonoplje i Udruženja „Dar zavičaja“ iz Mladenova.

Izvor: Brif.rs

POSTAVI ODGOVOR