Tatjana Banjanin otvorila regionalnu književnu konferenciju „Book Talk“

0
Bolnica VITA Novi Sad

Pomoćnica pokrajinskog sekretara za kulturu, javno informisanje i odnose sa verskim zajednicama Tatjana Banjanin otvorila je danas u Galeriji Matice srpske u Novom Sadu 3. književnu konferenciju „Book Talk“na kojoj učestvuju ugledni pisci, izdavači i kritičari iz Srbije i zemalja regiona.

„Ono što me je od osnivanja ove manifestacije impresioniralo jeste bavljenje najaktuelnijim problemima knjige i izdavaštva uopšte i nuđenjem konkretnih rešenja, s jedne, i iskorak ka čitaocima kroz akciju `Nedelja knjige u autobusima GSP`, s druge strane“, rekla je, pored ostalog, Banjanin.

Ovogodišnje izdanje „Book Talk“-a je organizovano uz podršku Pokrajinskog sekretarijata za kulturu, javno informisanje i odnose sa verskim zajednicama. U okviru te manifestacije će, u prostoru Galerije Matice srpske i Spomen-zbirke Pavla Beljanskog, biti održano 14 izuzetno zanimljivih panela.

Njen deo je i akcija „Nedelja knjige u autobusima GSP“, u okviru koje su predstavnici organizatora poklanjali nova izdanja najpoznatijih knjiga.

Pored Tatjane Banjanin, na otvaranju su govorili i inicijatori i osnivači „Book Talk“-a upravnica Galerije Matice srpske Tijana Palkovljević i upravnica Spomen-zbirke Pavla Beljanskog Jasna Jovanov.
Izvor: PS za kulturu, javno informisanje i odnose sa verskim zajednicama

POSTAVI ODGOVOR