Sutra počinje 8. Green fest

0
Foto: greenfest.rs
Bolnica VITA Novi Sad

Međunarodni festival zelene kulture “Green fest” počinje sutra u Domu omladine Beograd, a  trajaće do 17. novembra i tom prilikom biće prikazano osam dugometražnih filmova i 65 ostvarenja kratkog i srednjeg metra.

Pored filmskog programa organizatori najavljuju i izložbe mladih i afirmisanih autora iz zemlje i inostranstva, kao i panel diskusiju “Kako postati (zeleni) milioner?”, na kojoj će se razgovarati o rastućim mogućnostima razvoja zelenog i socijalnog preduzetništva u Srbiji.

Biće organizovano i 20 radionica namenjenih učenicima osnovnih i srednjih škola na kojima će najmlađi sugrađani učiti kako da budu odgovorni stanovnici Zemlje.

Filmovi će biti nagrađeni u ukupno 6 kategorija: Najbolji srpski film, Najbolji film o prirodi, Najbolji animirani film, Najbolji kratki film, Najbolji film do 1 minuta, Najbolji omladinski film (do 30 godina).

Prvi film na programu osmog “Green festa” biće “Pre poplave”, u kome oskarovac Leonardo Di Kaprio vodi publiku na ekspedicije preko pet kontinenata kako bi i sam saznao istinu o klimatskim promenama.

Festival će biti propraćen modnom revijom “Green fashion”. Na programu festivala biće i film “Plastični okean” u izvršnoj produkciji Leonarda Di Kaprija koji je sniman četiri godine na 20 lokacija širom sveta.

Za 16. novembar najavljene su još dve premijere – “Buđenje permakulture” i “Stvarna cena”, dok će poslednjeg dana festivala biti prikazana ostvarenja “Održivo”.

Osmi Međunarodni festival zelene kulture „Grin Fest“ sprovodi Centar za unapređenje životne sredine, finansira Ministarstvo omladine i sporta RS, uz podršku Ambasade Republike Francuske i Francuskog Instituta, kao i mnogobrojnih partnera i prijatelja.

Izvor: Tanjug

POSTAVI ODGOVOR