Sutra počinje 61. Međunarodni beogradski sajam knjiga

0
Bolnica VITA Novi Sad

Pod sloganom „Knjige u ruke“, 61. Međunarodni beogradski sajam knjiga biće održan od 23. do 30. oktobra na Beogradskom sajmu.

Više od 450 domaćih i stranih izlagača predstaviće se na najvećoj i najprestižnijoj književnoj manifestaciji u jugoistočnoj Evropi.

Zemlja počasni gost ove godine je Iran, a među inostranim izlagačima naći će se i izdavači iz Belorusije, Bosne i Hercegovine, Indije, Izraela, Mađarske, Japana, Kine, Rusije, Slovenije, Hrvatske, Crne Gore, Češke i drugih zemalja.

Tokom osam sajamskih dana izdavači će na izložbenom prostoru predstaviti svoja nova izdanja, ali i biblioteke i edicije po kojima su prepoznatljivi. U okviru pratećeg programa posetioce očekuju brojne promocije, prezentacije, predavanja, diskusije o književnosti, izdavaštvu i aktuelnim društvenim dešavanjima. Sajam knjiga obeležiće i konferencije, forum, izložbe, Festival stvaralaštva mladih, raznovrsni programi namenjeni deci.

Sajam knjiga tradicionalno neguje porodične dane, a to su ove godine ponedeljak i utorak – 24. i 25. oktobar, kao i školski dan – četvrtak, 27. oktobar.

Na dan otvaranja i poslednja tri dana trajanja manifestacije radno vreme je od 10 do 21, a tokom radne nedelje – ponedeljak, utorak, sreda i četvrtak, Sajam će za posetioce biti otvoren od 10 do 20 časova.

Pojedinačne ulaznice koštaju 250 dinara, ulaznice za grupne posete su 150 dinara, a 900 dinara je cena ulaznice koja omogućuje svakodnevnu posetu Sajmu knjiga. Parking se plaća 100 dinara po započetom satu.