“Skulpturalni predeo Nordlanda” u Muzeju Vojvodine

0
Foto: muzejvojvodine.org.rs
Bolnica VITA Novi Sad

U petak, 3. novembra sa početkom u 19 časova, u Muzeju Vojvodine biće otvorena izložba fotografija pod nazivom “Skulpturalni predeo Nordlanda”. Narednog dana, 4. novembra u 11 sati, održaće se istoimeni seminar.

Izložba čiji je autor Kristofer Dolmen na umetnički način predstavlja jedan od najvećih umetničkih projekata u Norveškoj koji je započet tokom devedesetih i posle 2000. godine. Nekoliko vodećih skandinavskih i svetskih umetnika postavili su 36 skulptura u grandioznim predelima Nordlanda – ambiciozan i inovativan projekat pod nazivom “Skulpuralni predeo Nordlanda”.

Osim sa izuzetnim skulpturama, ovom izložbom posetiociće se  upoznati i sa nordlandskim predelima – predelima koje je priroda kroz vekove oblikovala. Predelima u kojima su prisutni jasni tragovi teške borbe mnogih generacija za opstanak, ali i sreće, obilja i životnog zadovoljstva.

Priroda i skulpturalni predeo su neodvojivi jedno od drugog, a ova izložba može da bude uzbudljivo putovanje kroz jedan jedinstven projekat, ne samo u norveškom kontekstu.

“Skulpturalni predeo Nordlanda” je rezultat bliske saradnje umetnika, birokrata, političara, istoričara umetnosti i umetničkih kritičara. Predavači će biti Kristofer Dolmen i Madeleine Park.

Izvor: Brif.rs

POSTAVI ODGOVOR