Predstave za najmlađe u Eđšegu

0
Bolnica VITA Novi Sad

Na inicijativu Fondacije „Novi Sad 2021“ u saradnji sa Kulturnim centrom Novog Sada i Udruženjem umetnika „Visoko C“ najmlađi sugrađani imaće priliku da do kraja školske godine uživaju u sedam predstava koje će biti izvedene u bivšoj streljani „Eđšeg“, u Ulici Antona Čehova 4 u Novom Sadu, saopštio je „Novi Sad 2021“.

Kao jedan od stubova projekta „Novi Sad 2021 – Evropska prestonica kulture“ postavljena je međusektorska saradnja, navodi se u saopštenju i dodaje se da, nastojeći da ispuni taj zadatak, Fondacija u saradnji sa Kulturnim centrom Novog Sada, javnom institucijom kulture, i Udruženjem umetnika „Visoko C“, predstavnikom vaninstitucijalnog organizovanja, pripremila je program za najmlađe sugrađane.
U bivšoj streljani „Eđšeg“, od 23. aprila do 11. juna biće izvedeno sedam predstava za decu, od kojih će dve imati premijeru. Mališani će uživati u predstavama, tačnije dečijim operama sa glumom, plesom, pevanjem, muzikom kao što su „Snežana“ i „Crvenkapa“ ili „Medvedova ženidba“, „Ježeva kućica“ i „Priče sa salaša“. Ujedno, za njih će premijerno biti izvedena „Pepeljuga“ i Mocartova „Bastijen i Bastijena“.
Predstave će se igrati u terminima od 10 časova i 11.30 časova, saopštio je „Novi Sad 2021“.

Izvor: Brif.rs