Otvorena izložba Petar Lubarda

0
Bolnica VITA Novi Sad

Izložba u čast slikara Petra Lubarde sinoć je svečano otvorena u Spomen-zbirci Pavla Beljanskog prilikom čega se prisutnima obratio predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović

„Kako vreme promiče, ono što je Lubarda stvorio i iza sebe ostavio je očigledno sve življe i impresivnije, jednom rečju – predodređeno na večnost“, rekao je predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović tokom svečanog otvaranja izložbe u čast slikara Petra Lubarde u Spomen–zbirci Pavla Beljanskog.

Upravnica muzeja „Spomen-zbirka Pavla Beljanskog“ dr Jasna Jovanov, istakla je da ciklus izložbe u čast i obeležavanje 110 godina od rođenja velikog umetnika Lubarde, takođe znači i uvod u obeležavanje 60 godina postojanja vredne zbirke Pavla Beljanskog, poklona Autonomnoj pokrajini Vojvodini, koja predstavlja najvredniju kolekciju srpske likovne umetnosti prve polovine 20. veka.

Izložba pod nazivom „Petar Lubarda 1907–1974–2017“, čija postavka je u Novom Sadu u trajanju od 7.septembra do 5. novembra, organizovana je u saradnji Spomen-zbirke Pavla Beljanskog i Kuće legata iz Beograda.

Izvor: Vlada Vojvodine/tanjug