Otvoren 1. međunarodni festival kratkog filma posvećen bezbednoj zajednici

0
Bolnica VITA Novi Sad

Podsekretar Pokrajinskog sekretarijata za kulturu, javno informisanje i odnose s verskim zaejdnicama Zoran Lazin otvorio je sinoć je u hotelu „Park“ 1. međunarodni festival kratkog filma posvećen bezbednoj zajednici. Festival se održava u okviru 23. Međunarodne konferencije bezbednih zajednica koja je prekjuče počela u Novom Sadu.

„Među brojnim kulturnim dešavanjima u našoj zemlji i u Novom Sadu kao budućoj Evropskoj prestonici kulture, važno mesto zauzimajui festivali domaće i strane video i filmske produkcije kakav je i ovaj festival posvećen bezbednoj zajednici“, rekao je tom prilikom Lazin.

Poseban značaj ovom festivalu, dodao je Lazin, daje to što je većina ljudi na našim prostorima nedovoljno informisana o tome šta je to bezbedna zajednica, pa on ima i edukativni karakter.

„Zato bi bilo dragoceno da se filmovi koji će ovde biti prikazani emituju i na našim televizijskim kanalima, kako bi šira društvena zajednica bila upoznata sa pitanjima, koja su svakim danom, svuda u svetu, kao i kod nas sve aktuelnija“, naglasio je Lazin.

U ime Pokrajinskog sekretarijata za regionalni razvoj, međuregionalčnu saradnju i lokalnu samoupravu učesnike festivala, goste i domaćine pozdravio je pomoćnik sekretera Nebojša Drakulić, a ispred organizacionog odbora 23. Međunarodne konferencije bezbednih zajednica predsednica odbora Mirjana Milankov. Najzad, u ime učesnika pozdravne reči uputio je direktor Mohsan K.Rahjerdi.

Izvor: Brif.rs

POSTAVI ODGOVOR