Najpriznatiji regionalni umetnici na festivalu „Nakultiviši se“

0
Bolnica VITA Novi Sad

Najpriznatiji regionalni umetnici iz sveta kulture i umetnosti održaće predavanja na temu pozorišne umetnosti i filma u okviru festivala „Nakultiviši se“ 27. i 28. maja u Dorćol platzu u Beogradu.

Svoja iskustva o radu u ovim oblastima sa publikom će podeliti Dragan Bjelogrlić, Rajko Grlić, Ante Tomić, Dino Mustafić, Ermin Bravo, Egon Savin, Andraš Urban, Sonja Vukićević, Ljubomir Bandović, Irena Popović Dragović, Tanja Šljivar.

O filmu, u filmu, na filmu i zbog njega, Pozorišni zid u regionu, samo su neke od tema o kojima će se pričati i polemisati na festivalu, a koja će otvoriti brojna pitanja u vezi savremenog života, izlaska iz svakodnevnice, ali i podstaći originalnost, probuditi uspavanu hrabrost i uopšteno dotaći se tema koje su značajne za kulturu.

Ideja festivala jeste da se otvore nove teme o procesu stvaranja umetnosti, kao i da se dođe do novih odgovora i rešenja kako održati kulturu kao sastavni deo zajednice.

Ovogodišnji slogan festivala je Sve je u redu, a moderatori programa su Goran Jevtić i Milena Bogavac.

Pored predavanja, svi zainteresovani moći će da učestvuju u radionicama forum teatra, koje će voditi Marko Panajotović iz Reflektor teatra.

Festival je pokrenulo udruženje Kulturocilin koje povezuje mlade, ohrabruje i podstiče njihovo umrežavanje i bodri hrabre iskorake.

Izvor: Tanjug