Kuzmanović: Snažna podrška Slovačkom vojvođanskom pozorištu

0
Bolnica VITA Novi Sad

Zamenik pokrajinskog sekretara za kulturu, javno informisanje i odnose s verskim zajednicama dr Nebojša Kuzmanović danas je razgovarao sa direktorkom Slovačkog vojvođanskog pozorišta iz Bačkog Petrovca, Vierom Krstovski o mogućnostima dalje saradnje.

Sagovornici su se složili da naredne godine, jubilej jedne od najvažnijih institucija kulture Slovaka u Srbiji i Vojvodini, koja obeležava 15 godina od osnivanja, bude podržan premijerom predstve predviđenom za mart sledeće godine.

Po rečima zamenika Kuzmanovića, resorni sekretarijat se trudi da u skladu sa budzetskim mogućnostima ispoštuje brojne projekte, koje su od prioritetnog značaja za kulturnu politiku Sekretarijata, a tu se svakako nalazi i Slovačko vojvođansko pozorište.

„Očuvanje, negovanje i podrška multikulturalizma, multikonfesionalizma, naročito tradicionalnih manifestacija, jeste naš prioritet“ istakao je Kuzmanović.
On je dodao da se pored fundamentalnih kulturnih vrednosti, posebna pažnja posvećuje pozorištu, tako da osim Srpskog narodnog pozorišta jača podrška će biti u narednom periodu usmerena i na pozorišta manjinskih zajednica.

Viera Krstovski je izrazila zahvalnost na razumevanju, naglasivši da je podrška Pokrajinske vlade i resornog sekretarijata od posebne važnosti u održavanju tradicionalnog pozorišnog festivala u Bačkom Petrovcu, koji se ove godine održava od 22. do 26. septembra.