KCNS I SKCNS potpisali protokol o saradnji

0
Bolnica VITA Novi Sad
Predstavnici Kulturnog centra Novog Sada i Studentskog kulturnog centra, potpisali su sporazum o saradnji.
Ovim ugovorom, dve institucije će u povremenim zajedničkim programima nastojati da svoj rad podignu na viši nivo, a svim kulturnim delatnicima biće pružena šansa za prezentovanje svojih kreativnih ideja, saopštio je Kulturni centar Novog Sada.

Potpisivanju ovog dokumenta prisustvovali su i Zoran Milošević, pokrajinski sekretar za visoko obrazovanje i naučno-istraživačku delatnost i Vesna Srdanov, načelnica Gradske uprave za kulturu.

Govoreći o značaju međusobne saradnje ove dve ustanove kulture, koja je prvi put ozvaničena potpisivanjem protokola, Bojan Panaotović, direktor Kulturnog centra Novog Sada, rekao je da će saradnja podrazumevati intenziviranje, zbližavanje i bolju komunikaciju ustanova kulture u Novom Sadu, Vojvodini i Srbiji.

„Vidimo da je u javnoj sferi, mnogo kiča, neukusa, primitivizma i nasilja i preostaje nam samo da se ustanove kulture zbližavaju i sarađaju kako bismo u prvi plan stavili najveće kulturne vrednosti kojima kao nacija raspolažemo“, kazao je Panaotović.

On je dodao da je kultura u Novom Sadu i pokrajini trpela štetu u ranijem periodu kada su je predvodile drugačije političke strukture, ali da su sada na čelu Grada i Pokrajine razumni ljudi što ostavlja mogućnost da ustanove kulture široko otvore vrata mladim ljudima, umetnicima i stvaraocima.

Vršilac dužnosti direktora Studentskog Kulturnog centra Novog Sada Obrad Škrbić rekao je da će u narednom periodu KCNS i SKCNS mnoge programe sprovoditi zajedno.

„Ovo je veoma značajna saradnja između ustanova od kojih je jedna gradska, a druga se odnosi na celu Pokrajinu. Do kraja godine biće izrađen precizan plan saradnje“, rekao je Škrbić.

Izvor: Tanjug