Filmski festival „Uhvati film“ u Kulturnom centru Novog Sada

0
Bolnica VITA Novi Sad

Međunarodni filmski festival „Uhvati sa mnom ovaj dan/Uhvati film“, 15. po redu, biće održan od 18. do 24. septembra u Kulturnom centru Novog Sada. Festival obuhvata zanimljive filmske projekcije i raznovrstan prateći program na temu invalidnosti, a svi sadržaji su besplatni.

Prvi dani festivala, 18. i 19. septembar rezervisani su za radionice za volontere i druge radoznale na temu „Kako promovisati događaj?“ i „Kako dokumentovati događaj?“.

Svi zainteresovani imaju priliku da dobiju teoretska i praktična znanja iz PR-a, upotrebe društvenih mreža u svrhu promocije, kao i osnova dokumentarne fotografije i video produkcije. Prijave za radionicu poslati na mejl [email protected]

Svečano otvaranje Festivala očekuje se u sredu, 20. septembra, od 13 časova, uz retrospektivu prethodnih festivala, izložbu nesvakidašnjih fotografija, najbolje filmove sa prošlogodišnjeg 14. Festivala, uz prijatelje, saradnike i donatore.

Filmski takmičarski program trajaće od četvrtka 21. septembra do nedelje, 24. septembra. Projekcije počinju od 17 časova, nakon kojih slede razgovori sa povodom sa autorima filmova, gostima i publikom. Za četiri takmičarska dana biće prikazano ukupno 34 filmova iz 25 zemalja sveta, na temu dostignuća i izazova sa kojima se susreću osobe sa invaliditetom.

Izvor: RTV