Festival ekološkog pozorišta za decu i mlade u Bačkoj Palanci

0
Foto: fep.org.rs
Bolnica VITA Novi Sad

Festival ekološkog pozorišta za decu i mlade 23. po održaće se od 18. do 20. avgusta u okviru prostora Čarde „Florida“ na bačkopalanačkoj obali Dunava.

Tokom dva festivalska dana publika će imati priliku da pogleda pet predstava iz takmičarskog programa po izboru selektorke Vladislave Vojnović – „Da i re“ (Otvoreni krug, Novi Sad), „Vilinska zavrzlama“ (Hepi teatar, Beograd), „Mašta i Mim“ (Pozorišni studio Nada, Ruma), „Bo-bo i Zu, prvi dan u vrtiću“ (Aparat teatar, Sarajevo, Bosna i Hercegovina) i „Lara u svijetu životinja“ (Kazalište Smješko, Zagreb, Hrvatska), kao i dve predstave za odrasle – „Ručni rad“ (Pozorište Promena, Novi Sad) i „Naš grad“ (Kulturni Centar Novi Sad).

Celokupni takmičarski program će i ove godine biti upotpunjen kreativnim radionicama za decu i mlade, kao i večernjim muzičkim programom.

Usled smanjenog budžet, FEP je bio prinuđen da ove godine izmeni dosadašnju dužinu trajanja Festivala i da program održi u dva, umesto u četiri festivalska dana, ali koncept je ostao isti – kultura u prirodi za celu porodicu.

Četiri puta dnevno biće organizovan besplatan prevoz iz Bačke Palanke do Čarde „Florida“ i nazad.

Izvor: RTV