Dan Srpskog narodnog pozorišta

0
Bolnica VITA Novi Sad

Srpsko narodno pozorište danas slavi 156. rođendan, i tom prilikom pripremljen je poseban program.

Dan će biti obeležen tradicionalnim obilaskom spomenika Jovanu Steriji Popoviću, Marini Olenjinoj i Peri Dobrinoviću, biste Drage Spasić i groba Stefana Stefanovića (kod Uspenske crkve) gde će delegacija položiti cveće. Biće otkrivena i tabla Prolaz Miloša Hadžića, koja će biti postavljena na zgradu SNP-a, u prolazu između Uspenske crkve i tehničkog ulaza SNP-a.

U donjem foajeu scene „Pera Dobrinović“, u 11 časova, biće održana promocija knjige „Prolaz Miloša Hadžića“ Anđelka Erdeljanina, u ambijentu otvorene izložbe „Glumački naši roditelji“. Izložbu i promociju će otvoriti Miodrag Petrović, a o knjizi će govoriti Mileta Radovanović, Dejan Penčić Poljanski i autor Anđelko Erdeljanin.

Nakon promocije sledi Svečana akademija na sceni „Pera Dobrinović“ kada će biti uručene Godišnje pohvale, nagrade i medalje Srpskog narodnog pozorišta. Svečanu akademiju besedom će otvoriti v.d. upravnika SNP-a Zoran Đerić.

U večernjim satima biće izvedene predstave „Gospođa ministarka“ na sceni „Pera Dobrinović“ i opera Stevana Divjakovića „Vladimir i Kosara“ na sceni „Jovan Đorđević“.

Izvor: Brif.rs