Akademski ansambl „Aleksandrov“ u Novom Sadu

0
Bolnica VITA Novi Sad
Akademski ansambl pesama i igara Ruske Armije „Aleksandrov”, koji se smatra simbolom i ponosom ruske kulture, gostovaće 11. novembra u Velikoj dvorani SPC „Vojvodina”, sa početkom u 20:00 sati.

Bogata istorija ovog ansambla tesno je isprepletena sa istorijom Sovjetskog Saveza i savremene Rusije. Ansambl broji više od 200 ljudi, uključujući 150 profesionalnih umetnika: soliste, muški hor, orkestar, plesačke grupe… Njihov repertoar obuhvata više od 2.000 pesama. To su narodne, rodoljubive i vojničke pesme i igre, a izvode i duhovnu muziku i klasike ruskih i svetskih kompozitora.

U celom svetu ovaj ansambl stavljaju u rang sa ruskim brendovima kao što su Boljšoj teatar, Ermitaž, Tretjakovska galerija i Muzej dijamanata moskovskog Kremlja.

Ovo je turneja kompletnog Ansambla Aleksandrov – 125 osoba (rukovodstvo Ansambla, hor, orkestar i igrački sastav) što ipak donosi dozu određenog spektakla obzirom da je u regionu do sada uvek gostovao samo hor uz orkestar.

Cene ulaznica za ovu predstavu su 4.000,00 dinara za prvih pet redova partera, 3.000,00 za ostale redove u parteru, 2.800,00 za središna mesta prvih trinaest redova Zapada 1. i 2.600,00 za sva ostala mesta na Zapadu 1.. Ulaznice za središna mesta u prva tri reda na Zapadu 2 koštaju 2.400,00, a za sva ostala mesta na Zapadu 2, 2.200,00 dinara. Karte se mogu kupiti na svim prodajnim mestima u okviru prodajne mreže “GIG STIX“-a kao i na blagajni SPENS-a.

Izvor: RTV