Vučić: Srbija mora da se razvija i jača i ide napred

0
Bolnica VITA Novi Sad

Predsednički kandidat Aleksandar Vučić poručio je danas da je zadatak Srbije da svi građani – Srbi, Mađari, Bunjevci i predstavnici drugih nacionalnih manjina, žive zajedno i žive sve bolje, ističući da svima nudi mir, stabilnost i poštovanje.

Vučić je na predizbornom mitingu u Subotici pozvao Mađare da razmisle kako se prema njima odnosio u prethodne četiri godine, da to ocene po delima, a ne pričama. On je rekao da u Srbiji živi veliki broj Mađara i da je obaveza Srbije da oni i sutra žive tu, da budu srećniji i zadovoljniji nego danas.

„Ovo je njihova domovina, jednako kao naša otadžina i tu nema nikakve razlike“, rekao je Vučić.

Zahvalivši lideru Saveza vojvođanskih Mađara Ištvanu Pastoru na podršci na izborima, Vučić je rekao da je on iskreni prijatelj Srbije i srpskog naroda.

„Pastor je bio taj koji je pravio most prema Mađarskoj i doprineo da Mađarska podrži Srbiju“, rekao je Vučić i dodao da, primera radi, mađarski ministrar spoljnih poslova uvek dolazi na međuvladine konferencije sa EU kada se otvaraju poglavlja.

Vučić je rekao da je Srbija sa Mađarskom gradila odnose postepeno, znajući da će biti otpora, iskren i otvoren odnos, koji je na kraju prerastao u prijateljstvo.

On je dodao da zna da je Ištvanu Pastoru, lideru SVM, bilo teško da ga podrži na predsedničkim izborima, jer to ne može da objasni nekim ljudima koji to koriste i za napade na njega, isto kao što ni Rasimu Ljajiću nije lako da objasni svoju podršku u Pazaru, Tutinu, Sjenici.

„Zamolio sam ih da to i ne rade ako osećaju problem i nelagodu, ali su oni dali podršku“, kazao je Vučić.

Izvor: Tanjug