Vučić: Savamala politička igra

0
Bolnica VITA Novi Sad

Premijer i predsednički kandidat Aleksandar Vučić izjavio je danas da je predizborni skup u Savamali, Saše Jankovića, pokazao da je ceo taj „slučaj“ samo politička igra i da služi za najgluplje moguće napade na njega.

Vučić je, ironišući, rekao da se slaže sa jednim od svojih političkih protivnika da je verovatno kriv i za poplave:

„Moja božija uloga bila je da prizovem toliku kišu i stoga i zaslužujem da bude odgovoran“, primetio je Vučić odgovarajući na pitanja novinara u Novom Pazaru.

Na izjavu Jankovića sa tog skupa da je on „glavni fantom“, Vučić je rekao da nije znao da će objekti u Hercegovačkoj ulici u Savamali biti rušeni u noći kada se to dogodilo, ali da ga svakako treba uhapsiti, kako navode protivkandidati, jer bi i sam isto to učinio, samo ne noću, nego „usred bela dana“.

„Uradio bih to po danu i ne stidim se toga, da se umesto tih udžerica i rugla napravi prostor prelep za decu, za sve građane…“, rekao je i ponovio: „Ne stidim se toga, mogu da me hapse i da me ubiju“.

Znao je, kaže, i da će ovakve optužbe iznositi dosovski kandidati, koji nemaju drugi program osim da se bave njim samim.

Primetio je da ga je jedan od kandidata, koji se u subotu uveče predstavio na javnom servisu, pomenuo u svom terminu čak 57 puta:

„Direktno 21 put, indirektno 36 puta“, rekao je Vučić i dodao da nije znao da je tako popularan među protivkandidatima i da mu to izgleda kao da žele da ih on predvodi na nekim budućim izborima.

Rekao je da će i on iskoristiti svoj termin na javnom servisu iz poštovanja prema građanima, narodu, da bi konačno čuli nešto od nekog kandidata o njegovom programu, mada su mu, kaže, sa RTS menjali termin, jer su ga najpre planirali za sledeću subotu, a onda su mu za večeras predvideli vreme od 22.00 sata, kada se svi ljudi koji rade pripremaju da spavaju.

Izvor: Tanjug