Vučić: Nijedan tajkun ni dinar nije dao za moju kampanju

0
Bolnica VITA Novi Sad

Premijer Vučić je na konferenciji za novinare na Kopaoniku, upitan da komentariše izjave Vuka Jeremića da Vučićevu kampanju finansiraju tajkuni, rekao da, za razliku od „dosovskih kandidata“, zna odakle dolazi novac koji troši i da je je potrošio deset puta manje od njih.

„Nijedan tajkun mi nije dao ni dinar. Ponosan sam na sopstveno poštenje i to kako čuvam stranku koju vodim. Nijedan tajkun, nijedan dinar“, naglasio je Vučić i dodao da, sa druge strane, „dosovski“ kandidati imaju liste tajkuna koji ih finansiraju.

Komentarišući Jeremićevu ocenu da će Srbija još malo da bude kao Severna Koreja, Vučić je rekao da su dosovski kandidati ostavili od Srbije Severnu Koreju u ekonomskom smislu.

„Nijednu zemlju ne bih dovodio u vezu sa onim što su oni nama ostavili, različiti dosovski kandidati, pa smo iz te katastrofalne situacije uspeli da dovedemo zemlju do ozbiljnijeg nivoa, uređeniju, i zemlju koja ima budućnost“, rekao je Vučić.

Vučić je, navodeći da je noćas dobio istraživanja, ocenio i da dosovskim kandidatima ne ide baš dobro i da narod nije oduševljen „uvredama, pretnjama, neistinama i lažima“.

„Želim im mnogo sreće i da u narednom periodu budu mnogo uspešniji, jer je do sada dosovskim kandidatima išlo prilično loše, što su bili ostrašćeniji, prljaviji i što su više psovali“, rekao je Vučić.

Dodao je i da sluša psovke i pretnje od „dosovskih“ kandidata svakodnevno, a da je video i „nešto što su koristili na najprimitivniji način i što se nikad nije do sada dogodilo“.

Izvor: Tanjug