Vučić: Neću dozvoliti linč u Srbiji

0
Bolnica VITA Novi Sad

Linč u Srbiji nikad više neće biti dozvoljen, poručio je danas premijer Srbije Aleksandar Vučić u odgovoru na pretnje iz redova opozicionih kandidata i dodao da to lično garantuje građanima Srbije.

Srbija je mirna zemlja, zemlja dobrog, odgovornog i poštenog naroda, koji hoće da živi i radi, a ne da linčuje, rekao je Vučić na predizbornom mitingu u Čačku i istakao da je dovoljno “čvrst, odlučan i hrabriji od svih da im ne dozvoli da se ikada više u našoj zemlji ponovi linč”.

Vučić je rekao da se na vređanje, “premeravanje” i uvrede više ne osvrće, ali da su pretnje poput onih o “pucanju kao u Makedoniji” i “vešanju o bandere” opasne jer govore o tome da su neki spremni i na destabilizaciju zemlje zarad vlasti.

Čuo je, kaže, i ono što je mislio da nikada više neće čuti:

“Noćas su me podsetili na nešto što sam mislio da nikome neće više pasti na pamet. Sećate se linčovanja Milanovića i Komrakova ispred RTS-a, kada leži čovek od 65 godina, a njih 10-20 magaraca ga šutira i ubija. Jedan od njih je rekao “vraća se vreme za šamarčine”, baš onako kao što su radili”, naveo je Vučić i istakao:

“Linč u Srbiji nikome nikada neće biti dozvoljen, neću da merim koga i koliko. Kada kažem tako, onda to znači da garantujem da se tako nešto neće desiti”.

Naveo je i da je čuo iz publike na mitingu povik “imamo i mi ruke” i naglasio:

“Samo to nećemo. Nećemo mi ni rukom, niti bilo čim na njih, nećemo dozvoliti da nam destabilizuju zemlju”.

Na “program” dosovskih kandidata, koji se, kako je rekao, zasniva na vešanju i pucanju, on odgovara programom puta u budućnost, za pristojnu i normalnu Srbiju.

“Naša politika je snažna i ekonomski jaka Srbija, što znači i politički jaka i vojno jaka, koja ume da zaštiti srpski narod gde god da živi”, rekao je Vučić i dodao: “Da budemo uspešni, da se radujemo pobedama i da pobede smatramo normalnim”.

“Da izvučemo pouke i nikada više loše da ne ponovimo, da zapamtimo šta je bilo dobro i to da još popravimo” rekao je Aleksandar Vučić.

Za svoje protiv kandidate je rekao da samo pričaju i ponavljaju – mi ćemo da povećamo penzije, plate, narod teško živi….

“Kao da mi ne znamo da narod teško živi. A, šta su nam to ostavili, možda Mercedes i BMW, pa mi to uništili? Pa ništa nam nisu ni ostavili”, rekao je.

Za razliku od njih, podsetio je, obezbedili smo ovih dana 300 novih radnih mesta u Čačku, u novoj fabrici u Lebanu, pogonima i fabrikama u Leskovcu, a biće, kaže, i u Žitorađi, Grdelici, u Zlatiborskom okrugu…

Najavio je podsticanje proizvodnje domaćih malih i srednjih preduzeća, poput čuvene linije Maruška modnih “aksesoara”, ešarpe i kravate koje su videli mnogi državnici, jer ih im je poklanjao, kao što je nemačkoj kancelarki Angeli Merkel poklonio Maruška ešarpu, uz poruku da je to “čačanski kvalitet”.

“Nosio sam i naše jabuke i šljive, kako kome…”, rekao je.

Prema njegovim rečima, značajno je što po prvi put ostvarujemo suficit u trgovini sa svim zemljama okruženja.

Ako nastavimo ovako imaćemo više novca u kasi.

“Taj novac ne volim da trošim na gluposti, ali volim da ga trošim na subvencije fabrikama, na gradnju autoputeva, a ne na kupovinu biračke volje”, rekao je Vučić.

Najavio je i povećanje minimalca, kao i plata i penzija, završavaju se i rade koridori, kako autoputevi, tako i železnički, regionalni i drugi putevi…

“Imamo mnogo toga što je prednost Srbije”, podvukao je Vučić, uključujući i politiku za koju su govorili da nije moguća, a to je politika evrointegracija, čuvanja dobrih odnosa sa svima i politika neuvođenja sankcija Rusiji.

On je ukazao da je pokrivenost uvoza izvozom bila 56 odsto, a sada je rekordna, odnosno 78 odsto i dodao da je to rezultat takve politike vlade.

“Nama je potrebna pametna i ozbiljna politika, a ne busanje u prsa”, primetio je i dodao da je takva politika dovela i do toga da su, na primer, predsednik Srbije i on posle 30 i 40 godina u Srbiju doveli premijera i predsednika Kine.

Kako je rekao, sastajao se i sa nemačkom kancelarkom devet puta, a za neki dan će i deseti, a isto tako i sa predsednikom Ruske Federacije Vladimirom Putinom – do sada devet puta i opet, za nekolko dana, i deseti put.

“Ne govori to o meni. To govori o nama, o Srbiji, o drugačijoj poziciji, o tome da nas ljudi više poštuju, cene i brinu o vašoj reči”, uveren je.

Srbija je očuvala samostalnost i nezavisnost, ne odlučuju o nama više ambasadori.

Vučić je rekao da će o budućnosti Srbije, kao i do sada, odlučiti građani Srbije:

“Kako odlučite 2. aprila, tako će biti. Ali, ne glasajte za one u čije ime će drugi odlučivati o nama”, zaključio je Vučić.

Izvor: Tanjug