Parović: Lažni kandidati i referendumska atmosfera

0
Bolnica VITA Novi Sad

Predsednički kandidat Narodnog slobodarskog pokreta Miroslav Parović večeras je izjavio da Srbija u ovom momentu ne bi trebalo da ide dalje u evrointegracije, da treba da bude vojno i politički neutralna, ali i podvukao da se kandidovao kako bi pokazao da referendumska atmosfera koja je nametnuta od strane drugih kandidata za ili protiv Aleksandra Vučića nije dobra i da je u takvoj atmosferi, kako kaže, sve moguće.

Parović je u tom smislu, predstavljajući kandidaturu na javnom servisu, upozorio da je slična atmnosfera bila i 5. oktobra, da su neki ušli heklerima u institucije,uništili sistem i uzeli državu samo za sebe a zatim i isti ti ubili i premijera.

“Sada se pravi slična atmosfera, a u takvoj atmosferi je sve moguće” dodao je i podvukao da se dva kandidata koja su se predstavila pre njega (Saša Janković i Vuk Jeremić) lažno predstavljaju.

“I Janković i Jeremić suštinski su paravan za barem 10 dosovskih stranaka i iza ta dva kandidata stoje dosovske stranke” rekao je i dodao daje reč o ljudima koji su naoružani upali u državne institucije te da se iza njih kriju ljudi kao što su Dragan Šutanovac i Dušan Petrović.

On je rekao i da je zaštitnik građana izvrgao ruglu tu instituciju jer je i potpisao da se neće baviti politikom a desilo se suprotno.

Kako je rekao postoji izraz “šesta kolona”, a reč je o onim ljudima koji su nekada bili na platnom spisku stranaca i uveli ih u institucije vlasti i sada narodnim parama finansiraju taj sistem.

On se osvrnuo i na, kako je rekao, upad Saše Radulovića u RIK i podvukao da kandidati ne smeju da imaju uticaj na rad RIK-a, ali i dodao da ima i onih koji izvrgavaju ruglu državu.

“Mafija koja je instalirana petog oktobra još nije deinstalirana” dodao je.

Parović je govoreći o EU rekao da se načazimo ispred kafane u kojoj je tuča i u koju nikako ne smemo da ulazimo i založio se za konzerviranje odnosa sa Unijom.

Kako je rekao dobro bi sarađivao sa vladom jer bi i ona bila svesna da su se stvari promenile, da zna da ne može da pobedi na ovim izborima ali i da je već pobedio jer je došao u priliku da građanima iznese i neku drugu politiku i viđenje države.

Izvor: Tanjug