Panaotović: Dominacija Vučića na početku kampanje

0
Bolnica VITA Novi Sad

U autorskom tekstu za internet portal Vidovdan, sociolog Bojan Panaotović ocenio je da početak kampanje za predsedničke izbore u Srbiji karakteriše dominaciju Aleksandra Vučića i dramatično zaostajanje ostalih kandidata. On ističe da se kandidaturama Saše Radulovića i Nenada Čanka proces usitnjavanja i rascepkanosti opozicije zaokružuje i da se šanse Jankovića i Jeremića za ulazak u drugi krug smanjuju.

Panaotović ističe da sva interna istraživanja javnog mnjenja pokazujuda se rejting aktuelnog premijera kreće između 52 i 54,5odsto i da je
gotovo izvesno da će se predsednička trka završiti 2. aprila. Osim nedovoljno definisanih programskih platformi većine Vučićevih konkurenata i deficita u stranačkoj infrastrukturi, prednost kandidata vladajuće koalicije ogleda se i u marketinškom aspektu kampanje koja odskače u odnosu na konkurenciju nekonvencionalnim i provokativnim spotovima.
„Spotovi i nastupi u kojima se umiveni predsednički kandidat na mitingu
konvencionalnog tipa obraća svojim zadivljenim pristalicama izbacujući
mnogo puta ponovljene fraze o lošoj vlasti i boljem životu , predstavljaju stvar marketinške arhaičnosti
„ -veli Panaotović.
Spremnošću da se u spotovima predstavi i ležerno pa čak i da citira psovke na svoj račun, Vučić odaje snagu i samopouzdanje i potpuno odsustvo straha od političkih konkurenata, zaključuje Panaotović.