Zaplenjeni potencijalno falsifikovani brendovi

0
Foto: upravacarina.rs
Bolnica VITA Novi Sad

Carinici su 18. septembra 2017. godine, tokom dubinske kontrole magistralnog puta Raška – Kraljevo, u dva poštanska kombija pronašli preko 1.000 odevnih predmeta i obuće za koje se sumnja da povređuju pravo intelektualne svojine.

Pomenute zaplene vremenski je delilo samo pola sata, tokom kojih je pregledan prvi kombi, šabačkih registarskih oznaka, u kome su pronađene brojne muške i ženske trenerke, farmerke, patike i cipele, za koje se sumnja da su kopije poznatih robnih marki među kojima su najbrojniji bili „Adidas“, „Nike“, „Roberto Cavalli“, „Louis Vuitton“ i „Levis“.

Pošto uslova nije bilo na licu mesta, kontrola drugog kombija je, kao i u prethodnom slučaju, izvršena na terminalu carinske ispostave Kraljevo, i tom prilikom je privremeno zadržano gotovo 400 sportskih trenerki sa oznakama „Nike“, „Adidas“ i „Levis“ za koje takođe nije postojao dokaz i poreklu i plaćenim dažbinama.

Podsećamo da je prošlog meseca prilikom dubinske kontrole iste deonice magistralnog puta Raška – Kraljevo u teretnom kombiju jednog od kurirskih distributera zaplenjeno gotovo 43.000 raznih lekova sa kosovskim akciznim markicama, kao i veća količina garderobe.

Izvor: upravacarina.rs