Zaplenjene cigarete u vrednosti od 17 miliona dinara

0
Bolnica VITA Novi Sad

Ministarstvo unutrašnjih poslova Vlade Republike Srbije saopštilo je danas da su pripadnici policije u dve akcije na teritoriji Novog Sada i Novog Pazara zaplenili 113.400 paklica cigareta, čija se vrednost procenjuje na više od 17 miliona dinara.

U saopštenju se navodi da su tom prilikom uhapšene četiri osobe i podneta krivična prijava protiv jednog maloletnika.

Policija je pretresom garaže M. V. (70) u Novom Sadu otkrila 90.400 paklica cigareta „sani slims“ bez akciznih markica, ukupne vrednosti 14.464.000 dinara.

Osumnjičenoj je određeno zadržavanje do 48 časova, po odobrenju javnog tužioca, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršila krivična dela krijumčarenje i nedozvoljena trgovina.

Pripadnici MUP-a u Novom Pazaru pronašli su približno 23.000 paklica cigareta „ašima“ i „marble“ bez potrebne prateće dokumentacije, ukupne vrednosti 2.800.000 dinara.

Cigarete su otkrivene prilikom kontrole „fijata“, koji je imao falsifikovane registarske oznake, i u kom su se nalazili R. M. (1988) i sedamnaestogodišnjak iz Novog Pazara.

Prilikom pokušaja policije da zaustavi vozilo u mestu Dubinje u opštini Sjenica, R. M. je pokušao da pobegne.

Postoji osnov sumnje da su E. M. (1985) iz Novog Pazara i G. M. (1976) iz Sopota u vozilu „reno“ išli ispred „fijata“, kako bi R. M. dojavili ukoliko naiđu na policiju.

Po nalogu nadležnog tužilaštva, R. M, E. M. i G. M. određeno je zadržavanje do 48 časova, zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo nedozvoljena trgovina, a R. M. se tereti i za falsifikovanje isprave i ometanje ovlašćenog službenog lica u vršenju službene dužnosti.

Policija je protiv maloletnika podnela krivičnu prijavu u redovnom postupku, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo nedozvoljena trgovina, dodaje se u saopštenju.

Izvor: MUP