Uhapšeno odgovorno lice JSD „Partizan“ zbog zloupotrebe položaja

0
Foto: MUP
Bolnica VITA Novi Sad
Ministarstvo unutrašnjih poslova Vlade Republike Srbije saopštilo je da su pripadnici Službe za borbu protiv organizovanog kriminala, u saradnji sa Višim javnom tužilaštvom, uhapsili odgovorno lice JSD „Partizan“ M. O. zbog osnovane sumnje da je od januara 2013. do oktobra 2016. godine izvršio krivično delo zloupotreba položaja odgovornog lica.

Sumnja se da je M. O. kao lice ovlašćeno za raspolaganje novčanim sredstvima JSD „Partizan“ sačinjavao i potpisivao naloge za isplatu novca sa računa u iznosu od 86.566.286 dinara.

Osumnjičeni se tereti da je novac u ovom iznosu zadržao za sebe, za koliko je i oštetio JSD „Partizan“. Po nalogu tužilaštva, određeno mu je je zadržavanje do 48 časova, i on će, u zakonom predviđenom roku, uz krivičnu prijavu, biti sproveden nadležnom tužilaštvu.

Po nalogu Višeg javnog tužilaštva u Beogradu, policija će podneti krivičnu prijavu u redovnom postupku protiv dva odgovorna lica JSD „Partizan“ zbog postojanja osnovane sumnje da su pomogli M. O. u izvršenju krivičnog dela, navodi se u saopštenju.

Izvor: Vlada Srbije