Uhapšeni osumnjičeni za krijumčarenje kokaina u Ujedinjene Arapske Emirate

0
Bolnica VITA Novi Sad

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije, Službe za borbu protiv organizovanog kriminala, u saradnji sa Tužilaštvom za organizovani kriminal i uz asistenciju Ministarstva finansija – Uprave carina, uhapsili su osmočlanu organizovanu kriminalnu grupu sa područja Beograda, koja se duži vremenski period bavila krijumčarenjem kokaina iz Republike Srbije u Ujedinjene Arapske Emirate, Dubai, navedeno je u saopštenju.

Policija je, u toku ove akcije, zaplenila 238 paketića kokaina, pripremljenog za dalji transport i prodaju.

Zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivična dela udruživanje radi vršenja krivičnih dela i neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga uhapšeni su I. R. (1988) i J. P. (1975), kod koje je prilikom hapšenja na aerodromu „Nikola Tesla“ pronađeno je oko 100 grama kokaina upakovanog u 97 paketića, navedeno je u saopštenju.

Uhapšeni su i N. K. (1988), B. R. (1990), Đ. P. (1974), J. L. (1975), N. P. (1992). kod koje je prilikom hapšenja pronađen jedan paketić sa kokainom, kao i T. Ž. (1959), dok je osumnjičeni pripadnik ove organizovane kriminalne grupe M. R. (1970), uhapšen u septembru u Ujedinjenim Arapskim Emiratima, kada je kod njega pronađen kokain, navedeno je u saopštenju.

Prilikom pretresa stanova na više lokacija u Beogradu, po naredbi Posebnog odeljenja Višeg suda u Beogradu, policija je zaplenila 140 paketića kokaina, namenjenih daljem transportu i prodaji.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 sati, nakon čega će uz krivičnu prijavu biti privedeni Tužilaštvu za organizovani kriminal.

Izvor: MUP