Uhapšen osumnjičeni za pretnje članovima porodice premijera Vučića

0
Bolnica VITA Novi Sad

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije, u koordinaciji sa Tužilaštvom za viskotehnološki kriminal, uhapsili su M. R. (1988) osumnjičenog da je na društvenoj mreži Fejsbuk, u vidu komentara na sajtu jednih dnevnih novina, uputio pretnje članovima porodice predsednika Vlade Republike Srbije Aleksandra Vučića.

Prilikom pretresa, obavljenog po naredbi Višeg suda u Beogradu, policija je kod  osumnjičenog  pronašla mobilni telefon preko kojeg je M.R. pristupao društvenoj mreži Fejsbuk, pod pseudonimom „Dete Partizana“ i preko tog profila uputio pretnju.

Osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 sati, nakon čega će uz krivičnu prijavu u zakonskom roku, biti priveden nadležnom tužilaštvu.

Vučić je izjavio da je teško podneo uvrede koje je na račun njegove maloletne ćerke izneo jedan korisnik Fejsbuka na stranici dnevnog lista Kurir.

„Da vam neko vređa mrtvu maloletnu ćerku, koja je pritom živa i zdrava i najbolji učenik, koja govori tri jezika…Ne znam kakav psihopata morate da budete da to radite“, rekao je premijer.

Izvor: Brif.rs