Pronađen lažni „Desigual“ na aerodromu

0
Bolnica VITA Novi Sad

Carinici su na aerodromu „Nikola Tesla“ u robno-carinskom magacinu otkrili preko 400 kilograma ženske garderobe i galanterije sa oznakom poznate robne marke „Desigual“ za koju se sumnja da je falsifikovana.

Tovar robe je pristigao iz Kine za uvoznika iz Beograda, a tokom kontrole robe, carinici su u sredu posumnjali da je reč o kopijama pomenute robne marke, zbog čega su prekinuli postupak carinjenja, što je uobičajna procedura u takvim slučajevima, saopštila je danas Uprava carina.

Iako se radi o kvalitetnim kopijama, carinski službenici su obučeni da na osnovu pregleda proizvoda utvrde da li postoji sumnja da se radi o falsifikatu, pa ako je tako, prekida se postupak carinjenja i daje se rok za izjašnjavanje stranke koja je podnela deklaraciju, kao i nosioca prava intelektualne svojine za datu robnu marku.

Sumnje carinskih službenika sada treba da potvrde i zvanični nosioci prava za navedenu robnu marku.

Ukoliko se niko od njih ne oglasi u propisanom roku od 10 radnih dana, smatra se da su saglasni sa mogućnošću uništenja robe.

U tovaru se nalazila isključivo ženska garderoba i galanterija pomenute robne marke, a najviše je bilo ženskih torbi (gotovo 500 komada).

Pored torbi, bilo je tu i kaputa, mantila, haljina, farmerki, ali i šalova i novčanika.

Kako se podseća u saopštenju, gotovo identičan prekršaj otkriven je na aerodromu i početkom septembra, a sada je potvrđeno da se u prekršaju našao isti uvoznik.

Izvor: Tanjug