Pacijenti povređeni u požaru van životne opasnosti

0
Bolnica u Pančevu
Bolnica VITA Novi Sad

U neprijavljenom staračkom domu u Pančevu jutros u požaru poginule su tri osobe, a 11 je povređeno.

Uhapšeni su S.S., izdavalac prostorija tog nelegalnog staračkog doma, i LJ.M., organizatorka doma. Oboje bi mogli da odgovaraju, ako se utvrdi njihova odgovornost, za krivično delo pomaganja u izvršenju teškog dela protiv opšte sigurnosti.

Pokrajinski sekretar za zdravstvo doc. dr Zoran Gojković obišao je povređene pacijente koji su smešteni u Opštoj bolnici i izjavio da je Opšta bolnica postupila propisno i da je blagovremeno zbrinula povređena lica.

U Opštoj bolnici Pančevo pregledano je 11 povređenih pacijenata,od kojih je 8 zadržano na bolničkom lečenju. Jedan pacijent je smešten na odeljenje intenzivne nege,a preostalih sedam pacijenata na odeljenje hirurgije Opšte bolnice Pančevo.

Svi pacijenti su van životne opasnosti. Dva pacijenta su, nakon ukazane prve pomoći, transpotovana na VMA centar za toksikologiju, a jedan pacijent je premeštem na Kliniku za plastičnu i rekonstruktivnu hirurgiju Kliničkog centra Srbije.

U tragičnom događaju život su izgubile tri osobe koje su primljene na odeljenje patologije Opšte bolnice Pančevo, gde će se po nalogu nadležnih državnih organa načiniti dalja sudsko-medicinska ekspertiza.

Izvor: Brif.rs