Otkrivene dve radionice za falsifikovanje dokumenata

0
Bolnica VITA Novi Sad
Ministarstvo unutrašnjih poslova Vlade Republike Srbije saopštilo je da su pripadnici Uprave kriminalističke policije Službe za borbu protiv organizovanog kriminala otkrili u Beogradu dve improvizovane radionice za izradu falsifikovanih dokumenata i pritom uhapsili tri osobe.
Prilikom pretresa stanova na više lokacija u Beogradu policija je zaplenila: 89 blanko pasoša obrazaca Republike Slovenije, sedam pasoša obrazaca Republike Srbije, pet falsifikovanih vozačkih dozvola Republike Srbije, dve falsifikovane lične karte Republike Srbije, 40 vozačkih dozvola i ličnih karata zemalja EU, veliku količinu holograma Republike Srbije i zemalja EU.

Policija je pronašla i više kutija kartona i plastičnih folija za izradu falsifikovanih dokumenata, nekoliko štampača i mašina za plastificiranje, skenera, aplikacija, otisaka pečata, četkica, rezača i drugog alata za izradu, kao i nekoliko kompjutera i kompjuterske opreme na kojoj je obavljana priprema štampe.

Sumnja se da su B. B (1960), R. V (1980) i R. D. (1961), u dužem vremenskom periodu, u iznajmljenim stanovima na području Beograda izrađivali falsifikovana lična dokumenta, putne isprave i vozačke dozvole Republike Srbije, zemalja regiona i Evropske unije.

Osumnjičeni će, uz krivičnu prijavu zbog postojanja osnovane sumnje da su izvršili krivično delo falsifikovanje isprava, biti privedeni Prvom osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu, navodi se u saopštenju.

Izvor: MUP