Određen pritvor za krađu vojnog oružja

0
Bolnica VITA Novi Sad

Viši sud u Beogradu odredio je sinoć pritvor četvorici osumnjičenih za krađu oružja iz vojnih magacina u novembru ove godine.

Peti osumnjičeni u tom slučaju je od ranije u pritoru koji mu je određen u drugom predmetu.

Portparol suda Bojana Stanković precizirala je u izjavi za Tanjug da je sudija za prethodni postupak doneo rešenje kojim je prema četvorici okrivljenih odredio pritvor zbog postojanja osobitih okolnosti da će ometati krivični postupak uticanjem na svedoke.

Osumnjičeni se terete za krivična dela krađa oružja i borbenog sredstva i nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija, rekla je ranije Tanjugu portparol tužilaštva Tatjana Sekulić.

Policija je juče saopštila da su zbog ove krađe uhapšeni B.S. (1990), M.L. (1992), M.M. (1994), S.N. (1994) i S.V. (1976).

Sredinom novembra prilikom redovne kontrole stanja materijalnih sredstava, naoružanja i municije u skladištima u garnizonu Beograd, u jednom od njih ustanovljeno je da nedostaje 70 poluautomatskih pištolja CZ-99 9 mm, pet automatskih pušaka M-70 AB2 7,62 mm i dva sanduka municije kalibra 7,62 mm i 9 mm, saopšteno je iz Ministarstva odbrane Republike Srbije.

Međutim, istražni organi su prilikom pretresa stanova i drugih prostorija na 14 lokacija u Beogradu, Surčinu, Bečmenu i Pećincima, obavljenog po nalogu tužilaštva, pronašli dve automatske puške M70 kalibra 7,62 milimetra, 840 metaka različitog kalibra i veća količina vojne opreme koja je otuđena iz vojnog magacina u Ostružnici.

Odmah po utvrđivanju nestanka naoružanja i municije, ministar odbrane i nacelnik Generalštaba VS formirali su komisije nadležne za utvrđivanje uzroka nastanka ovog vanrednog dogadaja.

U istražne radnje bili su uključeni Vojnobezbednosna agencija, Vojna policija i Tužilaštvo.

Izvor: Tanjug