Na Horgošu otkriveno 47 paketa droge

0
Bolnica VITA Novi Sad

Carinici su na graničnom prelazu Horgoš zajedno sa policijom sprečili pokušaj da iz zemlje bude prokrijumčareno između 20 i 25 kilograma droge, pretpostavlja se, heroina, saopštila je danas Uprava carina.

Prilikom redovne kontrole na izlazu iz zemlje u zelenom kontrolnom prolazu, namenjenom putnicima koji nemaju ništa za carinjenje, u ponedeljak je zaustavljen automobil „Nišan“ albanskih registarskih oznaka, kojim je troje albanskih državljana putovalo iz Albanije ka Mađarskoj.

Radi se najverovatnije o porodici.

Automobil je izdvojen za detaljnu kontrolu, pa je najpre u podu ispod patosnice ispred suvozačkog sedišta primećena metalna ploča koja nije fabrička.

Kada je skinuto suvozačko sedište i otvorena pomenuta naknadno umetnuta ploča, u šupljini poda vozila je uočeno pet (5) paketa obmotanih žutom lepljivom trakom, koji su oblikom i načinom pakovanja ukazivali na to da se radi o nekom narkotiku i jedan (1) paket bele boje takođe sumnjivog sadržaja.

Između paketa su se protezali žica i kanap, čija namena u prvom trenutku nije bila poznata.

Iz bezbednosnih razloga dalja kontrola je obustavljena do dolaska kontra-diverzione ekipe MUP-a, dok je policija obezbedila lice mesta.

Nakon današnjeg uviđaja, iz automobila je izvađeno 47 paketa za sada nepoznatog narkotika, težine između 20 i 25 kilograma. Dalje analize će pokazati o kojoj vrsti droge je reč, navedeno je u saopštenju.

Izvor: Tanjug