Na dve lokacije zaplenjeno više od 57.000 paklica cigareta

0
Bolnica VITA Novi Sad

Ministarstvo unutrašnjih poslova Vlade Republike Srbije saopštilo je danas da su pripadnici policije u Leskovcu i Zrenjaninu zaplenili više od 57.000 paklica cigareta i uhapsili tri osobe osumnjičene da su počinile krivično delo nedozvoljen promet akciznih proizvoda.

Policija u Leskovcu oduzela je 44.570 paklica cigareta bez akcizne markice, čija se vrednost procenjuje na približno šest miliona dinara.

Cigarete bez dokumentacije o poreklu pronađene su prilikom kontrole vozila „fiat dukato“, u kojem su bili osumnjičeni A. M. (22) i A. V. (39) iz Bujanovca, na putu Leskovac–Vranje kod mesta Vučje.

Po nalogu zamenika osnovog javnog tužioca u Leskovcu, osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 časova i oni su, uz krivičnu prijavu, privedeni tužilaštvu, gde im je određen pritvor do 30 dana.

Zrenjaninska policija, u saradnji sa Upravom carine i poreskom policijom, zaplenila je približno 12.500 paklica cigareta bez akcizne markice, čija se vrednost procenjuje na više od milion i po dinara.

Cigarete su pronađene prilikom pretresa stana i drugih prostorija Z. A. (1954) iz okoline Sečnja.

Po nalogu zamenika osnovnog javnog tužioca u Zrenjaninu, osumnjičenoj je određeno zadržavanje do 48 časova i ona je, uz krivičnu prijavu, privedena nadležnom tužilaštvu, objašnjava se u saopštenju.

Izvor: MUP

POSTAVI ODGOVOR