BAGZIJEVO SVEDOČENJE: Spasojević tražio ubistvo Kuraka i Romića

0
Bolnica VITA Novi Sad

Svedok saradnik Dejan Milenković Bagzi rekao je danas u Specijalnom sudu u Beogradu da je po naređenju ubijenog vođe „zemunskog klana“ Dušana Spasojevića Šiptara trebalo da ubije pripadnike DB-a Miroslava Kuraka i Ratka Romića kojima se sada sudi zbog optužbi za ubistvo novinara Slavka Ćuruvije.

Milenković je sa tajne lokacije u sud stigao, kako se pretpostavlja, u blindiranom kombiju koji je pratilo nekoliko džipova žandarmerije i jedan audi.

Saobraćaj u Ustaničkoj ulici bio je zatvoren na kratko dok je kolona vozila iz pravca ulice Franša Deperea ušla na sudski parking.

Milenković je inače već svedočio u istrazi ovog procesa.

Pored bivšeg pripadnika zemunskog kriminalnog klana, koji je svedok saradnik u procesima za ubistvo premijera Zorana Đinđića i protiv „zemunskog klana“, u utorak i sredu planirano je ispitivanje bivših visokih policijskih funkcionera Mileta Novakovića i Rodoljuba Milovića.

Za ubistvo Ćuruvije optuženi su nekadašnji šef DB-a Radomir Marković, šef beogradskog centra DB-a Milan Radonjić, pripadnik tog centra Ratko Romić i Milan Kurak, koji se tereti kao neposredni izvršilac ubistva.

Izvor: Tanjug