Vučić: Država ima novca da pomaže proizvođače

0
Bolnica VITA Novi Sad

Premijer Aleksandar Vučić istakao je danas u Čačku da država ima novca i da će pomagati uspešne poslovne projekte, kao što je fabrika čipsa u Čačku.

On je, u izjavi novinarima, posle obilaska postrojenja, rekao da se radi o našem legendarnom proizvodu, sa kojim ova fabrika zauzima 15 odsto domaćeg tržsista…

Investiraćemo u opremu, ako FAP garantuje proizvodnju

Vučić je rekao da će država uložiti u nabavku opreme za proizvodnju vojnog borbenog vozila „Miloš“, za kojim ima potražnje, ukoliko FAP može da garantuje da će obezbediti proizvodnju.

Vučić je, na pitanje novinara o sudbini FAP, rekao da država ne može tek tako da daje novac građana, bez bilo kakvih garancija, ali i da država hoće da pomogne vrednim radnicima tog preduzeća…

Možda Kinezima koncesija za deonicu Požega Boljare

Vučić je rekao da razmišlja o tome da Kinezima da u koncesiju deonicu autoputa do Crne Gore Požega-Boljare, mada mu je žao da to uradi, jer smo sami finansirali izgradnju ostalog dela ovog važnog putnog pravca.

“Već smo potpisali sve oko autoputa od Beograda do Čačka. O onda ostaje još 31 kilometar, u vrednosti od 380 miliona evra, za Čačak-Požega. Potom ide strašno skupa deonica Požega – Boljare, preostalih 107 kilometara, koji koštaju više od milijardu i po evra”, objasnio je on novinarima.

Izvor: Tanjug