Počela konferencija „Izlaz iz sive ekonomije“

0
Bolnica VITA Novi Sad

U Palati Srbija danas je počela konferencija „Izlaz iz sive ekonomije“, u organizaciji Američke privredne komore i NALED-a, na kojoj će biti predstavljen nacionalni program za borbu protiv sive ekonomije u 2017.

Teme skupa, koji je pod pokroviteljstvom Vlade Srbije, su borba protiv sive ekonomije i prioritetne mere za njeno suzbijanje i sankcionisanje.

Vlada Srbije je proglasila 2017. i 2018. za godine borbe protiv sive ekonomije.

Drugoj godišnjoj konferenciji posvećenoj suzbijanju sive ekonomije, obratiće se danas i premijer Aleksandar Vučić, ministri u Vladi Srbije, predstavnici AmCham-a i NALED-a, poreske policije, tužilaštva, inspekcijskih organa i predstavnici drugih instuticija nadležnih za smanjenje obima sive ekonomije.

Teme su i koordinacija inspekcijskog nadzora i sudski epilog, efikasnost procesuiranja slučajeva sive ekonomije, bolja koordinacija kontrolnih organa, tužilaštva i sudova, fer tretman i podsticanje legalnog poslovanja.

Na ministarskom panelu, na kojem su najavljeni ministri finansija, građevinarstva, trgovine, državne uprave, pravde, privrede i rada, biće reči o prioritetnim merama za suzbijanje sive ekonomije.

Konferenciju će zatvoriti premijer Vučić, koji će govoriti na temu „Godina borbe protiv sive ekonomije“.